top of page

מאמרים ציטוטים מחקרים עדויות וקישורים המעידים על התועלת שבטכניקה וההכרה בה

1. מוסדות ובתי ספר (בחו"ל) בהם נלמדת הטכניקה מתוך הכרה בתרומתה לשיפור ביצועי התלמידים
(מוסיקאים, זמרים, שחקנים) בתחומים השונים שנלמדים באותו מוסד.
      1. ג'וליארד, ניו-יורק.  

      2. האקדמיה המלכותית למוסיקה, לונדון.

      3. הקונסרבטוריון של בוסטון.

      4. הקונסרבטוריון המלכותי של טורונטו.

      5. האקדמיה המלכותית לאמנויות דרמטיות, לונדון.

         ועוד מוסדות רבים אחרים ...

         רשימה חלקית ביותר של אמנים: הכנר יהודי מנוחין, נגן הגיטרה ג'וליאן ברים, החלילן ג'ימס גולווי, המנצחים סר           אדריאן בול וסר קולין דיויס, היוצרים וזמרים פול מקרטני,סטינג, מדונה, השחקנים ויליאם הארט, רובין ויליאמס,           הילארי סוונק, פול ניומן, אנט בנינג, ג'ולי אנדריוס ועוד..

********************
2. מחקרים שבוצעו ע"י רופאים מוסדות רפואיים ואוניברסיטאות מראים את תרומתה של טכניקת אלכסנדר במכלול רחב של תחומים ( משיפור מצב במקרה של בעיות כאבי גב ועד לשיפור הנשימה )
א. ציטוט מפירסום ב-YNET : 
שמדווח על מחקר בבריטניה תוך השוואה לאופציות טיפוליות אחרות 
כאבי גב: מה עוזר יותר מתרופות או עיסוי רפואי?
חוקרים בבריטניה השוו בין מתן תרופות משככות כאבים,
עיסויים רפואיים וטיפולים על-פי שיטת אלכסנדר - לטיפול בכאבי גב מתמשכים. שיטת אלכסנדר הצליחה להפחית משמעותית את כאבי הגב בקרב מאות נבדקים

ד"ר איתי גל פורסם:  22.08.08 , 00:02

********************

ב. מתוך הודעה לעיתונות :

" סינסינטי, 2 אוקטובר (2014) טכניקה לשיפור יציבה בת כ 100 שנים שפותחה ע"י שחקן שייקספירי פ.מ אלכסנדר כדי לטפל בדלקת כרונית בלרינקס (תיבת הקול הגרונית) שלו, מסייעת ליציבה ולמיומנויות של מנתחים המבצעים ניתוחים עדינים, זעיר פולשניים.זוהי מסקנתו של מחקר חדש שנערך במרכז הרפואי לילדים בסינסינטי (אוהיו,ארה"ב) והוצג ב-2 באוקטובר (2014) בועידה השנתית של האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים שהתקיימה בסן-פרנציסקו. במחקר נבדקה היעילות של טכניקת אלכסנדר בשיפור היציבה (של מנתחים אורולוגים) ובשיפור המיומנויות הטכניות הניתוחיות שלהם, במהלך תירגולי הערכת כישורים בניתוחים לפרוסקופיים.

********************

3. חוות דעת של רופאים ומדענים לגבי תרומתה של הטכניקה
א

 ד"ר ג'ק שטרן אחד מהנוירוכירורגים המובילים בניו-יורק (התואר הזה מצוי באתר שבו הוא מרואיין) 

"97% of people with back pain could benefit by learning the Alexander Technique - it is only a very small minority of back pain sufferers that require medical intervention such as surgery" .

 Jack Stern, spinal neurosurgeon

"97% מהאנשים שסובלים מכאב גב יכולים להעזר בטכניקת אלכסנדר. רק מיעוט שבמיעוט מהסובלים נזקק באמת להתערבות רפואית כמו ניתוח".

********************

ב

ד"ר הווארד רוזנר רופא ומנהל שרות טיפול בכאב, מרכז רפואי קורנל ניו-יורק

"I found the Technique to be so beneficial in my condition that I have been referring patients in certain situations for Alexander lessons over the last several years."

Howard L. Rosner, MD Director, Pain Management Service, The New York Hospital-Cornell Medical Center, New York, NY 

" מצאתי שהטכניקה כה הועילה לי במצב בו הייתי כך שמאז הפניתי חלק ממטופלי לשיעורי הטכניקה, במהלך השנים האחרונות".

 

********************

ג

פרופסור ניקולס טינברגן , זוכה פרס נובל בפיסיולוגיה ורפואה ( הוא ומשפחתו היו תלמידי הטכניקה, כאשר כל אחד מבני המשפחה למד אצל מורה אחר, כחלק  מהבדיקה שביקש לבדוק את השפעתה...)

"We already notice, with growing amazement, very striking improvements in such diverse things as high blood pressure, breathing, depth of sleep, overall cheerfulness and mental alertness, resilience against outside pressures, and in such a refined skill as playing a musical instrument". 

Professor Nicholas Tinbergen, Nobel Prize winner for medicine and physiology

"בפליאה הולכת וגדלה, אנו נוכחים לגלות שיפורים משמעותיים בתחומים מגוונים, כמו לחץ דם גבוה, נשימה, טיב ועומק שינה, מצב רוח טוב ועירנות מנטלית, חוסן מול לחץ חיצוני כמו גם בכישורים מעודנים כמו נגינה".

ועוד מדבריו מתוך הנאום שלו בטקס קבלת פרס הנובל שלו בשנת 1973, בו דיבר גם על טכניקת אלכסנדר:

“I can do no more than characterize, and recommend, the Alexander treatment as an extremely sophisticated form of rehabilitation… many types of underperformance and even ailments, both mental and physical, can be alleviated, sometimes to a surprising extent, by teaching the body musculature to function differently.” – Nikkolas Tinbergen, The Nobel Prize Oration (1973),

"אין לי אלא לאפיין ולהמליץ על שיעורי טכניקת אלכסנדר כאופן מחוכם במיוחד של ריפוי..., סוגים רבים של תיפקודים לקויים ואף חוליים, מנטליים ופיסיים כאחד אפשר לשפר, לעיתים לרמה מפתיעה, ע"י לימוד הגוף לתפקד באופן שונה"

                                                                                    ********************

ד

פרופסור פרנק פירס ג'ונס

"The Alexander Technique doesn't teach you something to do. It teaches you how to bring more practical intelligence into what you are already doing ; how to eliminate stereotyped responses; how to deal with habit and change. It leaves you free to choose your own goal but gives you a better use of yourself while you work toward it... It opens a window onto the little known area between stimulus and response and gives you the self-knowledge you need in order to change the pattern of your response - or if you choose, not to make it at all".
Professor Frank Pierce Jones

"טכניקת אלכסנדר אינה מלמדת אותנו לעשות משהו. היא מלמדת אותנו להכניס אינטיליגנציה פרקטית למה שאנו כבר עושים; איך להימנע מתגובות סטראוטיפיות; איך להתמודד עם הרגל ושינוי. היא מותירה לנו את החופש לבחור את מטרתנו אך מלמדת אותנו שימוש טוב יותר בעצמנו במהלך החתירה להשגת המטרה שבחרנו....היא פותחת חלון אל אזור קטן לא נודע בין גירוי ותגובה ונותנת לנו את הידע עצמי שאנו זקוקים לו כדי לשנות את דפוס התגובה - או אם נבחר בכך, לא להגיב כלל."

 

פרופסור פרנק פירס ג'ונס - היה תלמידם של פ.מ אלכסנדר הוגה הטכניקה ואחיו רלף והפך למורה הטכניקה עצמו. בין השאר יזם וביצע מחקרים מדעיים בעזרת ציוד שעקב ותיעד מדדים שונים של פעילות שרירית (מאמץ ומתח ועוד) כמו גם מצב עמוד השידרה ותנוחות הגוף (בעזרת צילומים), והשוואתם באותם נבדקים כשהיו ללא הכוונה כלשהי, מיד לאחר שיעור בטכניקה , וגם תחת הכוונה של מורה, ועשו אותה פעילות בדיוק. תוצאותיהם הראו כי לימוד ויישום הטכניקה מאפשרים הפתתת רמות מתח ומאמץ שרירים.

תוצאות מחקריו פורסמו בספריו: "החופש לשנות"(Freedom to Change) ו-"התפתחות ומדע של טכניקת אלכסנדר" (The Development and Science of the Alexander Technique).

 

                                                                                    ********************

ה

פרופסור ג'ורג' קוגהיל - פיזיולוג ואנטומיסט חבר האקדמיה האמריקנית למדעים

"Mr. Alexander's method lays hold of the individual as a whole, as a self-vitalizing agent. He reconditions and re-educates the reflex mechanisms and brings their habits into normal relation with the functioning of the organism as a whole. Iregard this method as thoroughly scientific and educationally sound"

Professor George E. Coghill, anatomist and physiologist.

"תחת שיטתו של מר אלכסנדר מתיחסת לאינדיבידואל כשלם, ובעל יכולת להתחדשות. היא מאמנת מחדש את המכניזם של הרפלקסים ומביאה את ההרגלים לקשר נורמלי עם תיפקודו של האורגניזם כמכלול. אני מחשיב את הטכניקה כמשהו מבוסס מדעית וחינוכית" 

 

                                                                                    ********************

ו

ד"ר וילפרד בארלו

"It is by now a plain brute fact that the Alexander Principle works. It is also a plain brute fact that most of the population need it but know nothing of it."

Dr Wilfred Barlow, 1990

ומביאה זוהי כעת עובדה מוצקה, שהעקרונות של אלכסנדר פועלים. זוהי גם עובדה מוצקה שמרבית האוכלוסיה זקוקה להם אך לא יודעת עליהם דבר". 

ד"ר וילפרד ברלאו- רופא ראומטולוג, תלמיד של אלכסנדר ובהמשך גם מורה לטכניקת אלכסנדר .

הראשון שביצע מחקרים מדעיים על השפעת ויעילות הטכניקה. הללו מתועדים, בין שאר בספרו: "העיקרון של אלכסנדר" The Alexander Principle

 

                                                                                    ********************

 

ז

פרופסור סר צ'רלס שרינגטון, נוירופיסיולוג , זוכה פרס נובל ברפואה ופיסיולוגיה

"Mr. Alexander has done a service to the subject [of the study of reflex and voluntary movement] by insistently treating each act as involving the whole integrated individual, the whole psychophysical man. To take a step is an affair, not of this or that limb solely, but of the total neuromuscular activity of the moment, not least of the head and neck".

 Sir Charles Sherrington, neurophysiologist

 

"מר אלכסנדר עשה שרות לחקר פעולת הרפלקסים והתנועה הרצונית ע"י התיחסות לכל עשייה כחלק ממכלול פועל שלם של אינדיבידואל, המכלול הפסיכופיסי (כלומר פיסי ופסיכולוגי כאחד). לעשות צעד זה ארוע ועשייה, שכוללת יותר מהנעת גפה זו או אחרת בלבד. עשייה שכוללת את כל הפעילות העצבית והשרירית באותו רגע. בפרט של הראש והצוואר". 

 

bottom of page